X. Tarihyazımı Çalıştayı MSKÜ’de Düzenlendi

X. Tarihyazımı Çalıştayı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde düzenlendi. 2 gün boyunca süren çalıştay, “Tarih, Tarihçi ve Etik: Ne, Nasıl?” temasıyla gerçekleşti.

Tarihyazımı Çalıştayı’nın açılış konuşmaları tarihyazımı.org platformu adına Prof. Dr. Ahmet Şimşek, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar tarafından yapıldı. Açılış Konferansında ise Prof. Dr. Mehmet Öz, “Bilim Etiği Nedir? Tarihçi Etiği Nedir?” başlığını katılımcılara sundu.

Çalıştayın Cuma günü gerçekleşen ilk oturumunda “Mevcut Tarih Lisans Programlarında Etik İçeriğin İzleri”, ikinci oturumunda “Tarihçi-Kaynak İlişkisinde Etik Sınırlar ve İmkânlar” ve üçüncü oturumda ise “Tarih Yazımında Etik Sorunlar” konuları tartışıldı. Cumartesi günü devam eden dördüncü oturumda ise “Tarihyazımında Bir Etik Sorun Olarak Öteki”; takip eden oturumlarda ise “Dijital Tarih Alanında Etik Sorunlar”, “Akademinin Taşeronları” ve “Tarih Dergiciliğinde Etik Sorunlar” başlıkları ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi : 07.11.2023 00:08 Okunma Sayısı : 167

Son Haberler