Lisansüstü Öğrencilerimizin Çeviri Eseri Yayımlandı

Yüksek lisans öğrencilerimiz Esengül ARGUN ve Mustafa KURT'un, Tarih Anabilim Dalı bünyesinde Prof. Dr. Melek ÇOLAK tarafından verilen Macarca dil derslerinin çıktısı ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak hazırladıkları Macar Askeri Ataşesi Imre Nemeth’in Kaleminden Anadolu Manzaraları (1932) adlı çalışma yayımlanmıştır.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemize gelerek  Ankara, Kayseri, Zonguldak, Sivas, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop gibi şehirlere yaptığı seyahatlere ilişkin gözlemlerde bulunan Imre Németh tarafından hazırlanan raporun çevirisi olan bu eser, genç tarihçilerimize akademik rehberlik yapan bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Melek ÇOLAK'a ithaf edilmiştir.

Öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Son Güncelleme Tarihi : 28.09.2022 16:58 Okunma Sayısı : 467