Cumhuriyetin 100. Yılında Türk-Macar İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği Uluslararası Sempozyumu Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde, Türkiye ile Macaristan arasında imzalanan dostluk antlaşmasının 100. yılına ithafen "Cumhuriyetin 100. Yılında Türk-Macar İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği" adlı uluslararası sempozyum, Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı (TİKA)'nın desteğiyle 23-25 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Türk-Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMACAM) tarafından düzenlenen sempozyumda TÜMACAM müdürü ve sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Melek Çolak, tarihi Türk-Macar dostluğunun önemine değinerek sempozyumu destekleyen TİKA'ya, Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na ve Muğla Sıtkı Koçman Vakfı'na teşekkür etti.

Sempozyum açılış törenine Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Mátis, Türkiye'nin Budapeşte Eski Büyükelçisi Şakir Fakılı, Macar Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Gergő M. Kovács, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Valisi İdris Akbıyık'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Türk ve Macar davetli katıldı.

Bu sempozyum Türk-Macar ilişkilerinin uluslararası alandaki tanıtımı için "2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" kapsamında gerçekleştirilen ilk etkinliktir.

Son Güncelleme Tarihi : 27.11.2023 23:25 Okunma Sayısı : 151

Son Haberler