Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek ÇOLAK Macar Liyakat Nişanı'na layık görüldü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜMACAM Müdürü Prof. Dr. Melek Çolak, Türkiye ile Macaristan arasındaki kültürel ilişkilere uzun yıllar yaptığı katkıların bir göstergesi olarak Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szíjjártó'nun teklifi ve Cumhurbaşkanı Katalin Novak’ın tensipleriyle “Macar Liyakat Nişanı Şövalye Haçı” ile taltif edilmiştir. Nişanı ve beratı, Ankara’da 05.06.2023 tarihinde Macaristan Büyükelçiliğinde yapılan törenle Büyükelçi Viktor Mátis tarafından kendisine takdim edilmiştir.
Tarihi Türk-Macar ilişkilerinin ülkemizde entelektüel bir merak haline gelmesindeki katkılarının yanı sıra; bugüne dek elde edilen kazanımları gelecek neslillere taşıyacak bilim insanlarının yetiştirilmesi noktasında üniversitemizi bir istasyon haline getiren kıymetli emeklerinden dolayı hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Son Güncelleme Tarihi : 12.06.2023 10:28 Okunma Sayısı : 627